AD newspaper – Mobile Safety & Security

161x310 Mobile Security QbitsMedia

This month I like to start&spend time on posting this Make UStrong Together ‘MUST-article’.

Today about Mobile Phones Safety & Security.  I publish “Mobile User Awareness  – Security Software against Malware ?”

Please feel free to Translate this  “AD  – Maakt Sterk” – NL newspaper article.


AD – Algemeen Dagblad – dinsdag 8 oktober 2013

Er zijn langzamerhand meer smartphones dan computers in de wereld. Mensen met minder goede bedoelingen hebben dat ook door. De tijd dat een mobieltje alleen werd gebruikt om te bellen en sms’jes te versturen, is al een hele poos voorbij. En definitief voorbij. Straks betalen we ook massaal met de smartphone, zo is de verwachting. Het spreekt dan ook vanzelf dat misdadigers en oplichters hun aandacht op dat heel populaire medium zullen richten. Apps om de smartphone te beschermen tegen al dat onheil, zullen alleen maar populairder worden. De grote producenten die bekend zijn van de klassieke antivirusprogramma’s op de computer, bieden vandaag ook al antivirus voor de smartphones  aan. Zoals Norton, dat met het pakket Multi-Device (€100, 1 jaar) niet alleen totaalbescherming biedt voor computers, maar ook voor smartphones. Norton Multi Device En in de app-winkels van zowel Apple als Google bulkt het al van andere beschermende apps, sommige zelfs gratis. Of goedkoper: Mobile Security van Kaspersky krijgt uitstekende recenties en kost €11,- . Kaspersky Mobile Security

Stelende Apps

Ondertussen woedt een behoorlijke hevige discussie over de vraag of we die antivirussoftware wel nodig hebben op smartphones. De softwarefabrikanten beweren uiteraard van wel. Nu de verkoop van PC’s blijft dalen en die van tablets en smartphones stijgt, zijn ze op zoek naar nieuwe afzetterreinen voor hun handel(red.) Maar onafhankelijke specialisten beweren vaak van niet. Een smartphone is immers een toestel dat je op een heel andere manier gebruikt dan een pc. Wie niet blind gaat klikken op iedere Link in een onbekende email en alleen apps download uit de officiële ‘stores’, loopt meteen al veel minder risico op welke besmetting dan ook. In de Apple Store nog minder dan bij Google Play.  In de Apple Store komen immers alleen apps die zijn gecontroleerd door Apple, terwijl Google Play een open systeem is waarin alle ontwikkelaars apps kunnen plaatsen. Google controleert natuurlijk ook , maar dan achteraf.  Zo worden nieuwe apps soms na een paar dagen al verwijderd.  Dat smartphones voorlopig weinig last hebben van klassieke virussen en het dus kunnen rooien zonder antivirus, betekent niet dat ze geen bescherming kunnen gebruiken. Vooral apps of malware die privacy gevoelige gegevens proberen te stelen, kunnen onheil veroorzaken. De in deze tekst genoemde pakketten  (Norton en Kaspersky -red.) bieden daar bescherming tegen.

Veiligheidstips

1. Download van officiele platformen

Apps die niet van officiële platformen komen, moet je als verdacht beschouwen. Vooral bij Android kan iedereen zonder controle van Google apps aanbieden. Probeer de uitgever van elke app die je download na te trekken en lees het ‘vergunningsscherm’ waarin de rechten staan die je aan de app toekent. Voorbeeld: wil een game toestemming om je sms’jes te lezen, dan is dat zeer verdacht.

2. Surf niet constant op gratis openbare wifi-netwerken

Vaak vind je die in cafés, stations of luchthavens. Maar met de juiste software kunnen onverlaten alles volgen wat je doet op je pc of smartphone.

3. Wees op openbare plaatsten altijd voorzichtig

Je zou ervan verstelt staan hoeveel mensen je in de gaten hebben als je door het station loopt en met je smartphone speelt. Natuurlijk zien die individuen dat je jouw toestel argeloos in je achterzak laat glijden.

4. Zorg voor tijdige back-ups

Net als met je computer moet je regelmatig je gegevens back-uppen. Met diensten als iCloud (Apple), Google Drive (Android) of Skydrive (Windows 8) kom je al een heel eind.

5. Zet altijd automatische schermvergrendeling aan.

Dan hebben dieven een code of vingerbeweging nodig om je toestel te openen. De zware jongens kunnen dat omzeilen. Daarom is een app om je telefoon terug te vinden, de gegevens te wissen en helemaal te blokkeren zeker niet overbodig.

6. Gebruik telkens andere paswoorden

Een app als ‘Lastpass’ kan helpen. Deze zorgt ervoor dat je geen paswoorden hoeft te onthouden.

 

Safety The state of being safe I worry about the children’s safety on these busy roads; a place of safety; (also adjective) safety goggles; safety helmet.

Security The state of being, or making safe, secure, free from danger The security of a happy home; This alarm system will give the factory some security; There has to be tight security at a prison; (also adjective) the security forces; a security guard.

    JVZoo Product Feed

Comments

Write a comment